Ontspanning en Mindfulness voor kinderen

Relax Kids

Relax Kids is een leuke manier voor kinderen om spelenderwijs in balans te komen. Met behulp van de zeven stappen die we iedere les doorlopen leren de kinderen onder andere omgaan met stress, krijgen ze meer zelfvertrouwen en slapen ze beter. Kortom, ze komen beter in hun vel te zitten. 


Relax Kids heeft zich in Groot-Brittannië al bewezen en wordt daar ook op veel scholen als vast onderdeel van de lessen gegeven. Voor meer info en achtergrond over de methode kijk op de internationale site of de Nederlandse site.

De lessen zijn geschikt voor alle kinderen die wat meer in balans willen komen en toe zijn aan een ontspan-momentje. Even niets moeten en je hoofd leeg maken. Er zijn drie groepen die op leeftijd zijn ingedeeld. 


 • Little Stars 3 t/m 5 jaar
 • Magische avonturen 6 t/m 9 jaar
 • Chill Skills 10 t/m 14 jaar


Iedere groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Lees hieronder verder voor meer uitleg over de inhoud per les.

Alle lessen worden aangeboden als lessenreeks. Bij de Little Stars en Magische avonturen wordt er gewerkt met verschillende thema's, zoals sprookjes en superhelden of er wordt aangesloten bij de seizoenen en feestdagen zoals Sint en kerst. Deze lessenreeksen bestaan uit 5 tot 8 lessen binnen het thema en worden gegeven in de schoolweken tussen de vakanties. In de vakanties worden ook losse lessen aangeboden.

De Chill Skills lessen zijn als cursus opgezet met bijbehorend werkboek. Lees hieronder verder voor de inhoud.

Relax Kids op school of de BSO? Ook dat kan! Neem hiervoor contact op.

Little stars

Een Little Stars les is geschikt voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en duurt 30 minuten. De les bestaat uit: dans en beweging, zingen, ontspannende spelletjes, stretching, onderlinge kindermassage, positief zelfbeeld creëren en verhalen visualisaties. Het helpt bij hyperactiviteit, angsten, driftbuien en slaapproblemen. 


Magische avonturen

Een magische avonturen les is geschikt voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en duurt 60 minuten. De les bestaat uit beweging en dans, drama spelletjes, stretchoefeningen, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties (geloven in jezelf) en mindfulness- en ontspanningsverhaaltjes. Het helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen, focussen en concentreren, bij het ontwikkelen van hun fantasie en creativiteit en beter te slapen. 

Chill Skills

De Chill Skills cursus bestaat uit 8 sessies van 45 minuten en is inclusief het Chill Skills werkboek. Het helpt om je hoofd leeg te maken, beter te slapen, bevordert een positief zelfbeeld en zorgt voor een betere concentratie. 

 1. Presteren d.m.v. positief denken 
 2. Het belang van visualisatie 
 3. Omgaan met stress – oorzaken, symptomen en Hoe kun je het voorkomen 
 4. Stemmingen - anger management 
 5. Gezond leven 
 6. Voor jezelf zorgen – van jezelf houden 
 7. Wat is geluk? Een positieve bijdrage leveren 
 8. In jezelf geloven en in je kracht staan 


Chill skills lessen zijn nog niet gepland in het lesrooster. Vul het interesseformulier in, dan wordt er contact opgenomen zo gauw de groep gaat starten. 

Lesrooster - alle lessen komen tijdelijk te vervallen i.v.m. lockdown-

De lessen starten bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 kinderen). Inschrijven kan via mail, vermeld hierbij dan om welke lesgroep het gaat en stuur het registratieformulier mee. De aanmelding is pas definitief na een bevestiging vanuit Eigenwijzer coaching & training.        

Wel interesse, maar komt de dag/tijd niet uit? Vul dan het interesseformulier in, dan probeer ik met de planning van een volgende groep rekening te houden met de wensen.

Eerst een keer proberen of het wat voor je is? Meld je dan aan voor een losse thema les.

Losse thema lessen kinderen 3 t/m 5 jaar
Tijdelijk opgeschort ivm lockdown

Losse thema lessen kinderen 6 t/m 9 jaar
Tijdelijk opgeschort ivm lockdown

Kosten per losse thema les
- 3 t/m 5 jaar € 6
- 6 t/m 9 jaar € 10
Inschrijven kan via mail of via het contactformulier