Kernvisie methode

Krachtig anders leren.

Wat is de kernvisie methode?


Ieder mens denkt op 4 verschillende manieren; visueel (in beelden), auditief (op het gehoor), kinesthetisch (met het gevoel) en digitaal (met het verstand). We gebruiken al deze denksystemen, maar hebben wel voorkeuren in het gebruik van deze systemen.

Kinderen hebben van nature een voorkeur om in beelden en gevoelsmatig te denken, ook wel beelddenkers genoemd. Ons onderwijs is juist rationeel en auditief ingesteld. Twee verschillende systemen, dat kan botsen. 

 

Gelukkig gebeurt dit niet bij iedereen, maar er zijn bijvoorbeeld kinderen die hierdoor moeite hebben met het automatiseren van tafeltjes en de spellingregels. De Kernvisie methode leert kinderen (en volwassenen) diverse technieken aan om informatie zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Zij worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing; er wordt dus ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van de motivatie van het kind.

Aanmelden en tarieven

Aanmelden kan via het contactformulier of telefonisch. Vermeld hierbij alstublieft kort de problematiek die zich voordoet; bij de intake gaan we hier verder op in.

Een aantal gemeenten vergoedt de Kernvisie methode vanuit de jeugdhulp bij sociaal-emotionele problemen. Voor Noord-Limburg zijn dit Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray. Voor meer informatie neem contact op.